2013. szeptember 9., hétfő

Egy családi kubb délután "krónikája"...

     Jöjjön akkor a tegnap este ígért részletesebb leírás, arról, hogy mi is történt Veszprémben 2013. szeptember 8-án délután a Betekints-völgyben. Persze tudjuk, hogy sok minden más is történt és nem csak mi létezünk a világon, de bennünket most csak ez érdekelt. 

       Szóval Gyula beleesett a vízbe és ha már ott volt akkor hosszában úszott egyet a Sédben, de ez már a mérkőzések közben történt a gyerekek legnagyobb örömére. Ismét bebizonyosodott a régi mondás, hogy legszebb öröm a káröröm, mert nincsen benne semmi irigység. 

       A meghirdetett kezdési időpontban ragyogott a Nap, gyönyörű kék volt az ég, csak a csapatok jelentős része hiányzott, de aztán hamarosan elkezdtek minden irányból a kubberek, hogy megkezdődjön a versengés a nyár záró kubb délutánon a Kubb Club Vándordíjért és egy fantasztikus mobil tálcára applikált Kubb tortáért Kovács Eszter házi cukrászatából, valamint a különböző dicsőséges helyezésekért.

A Kubb torta

Ami azt illeti nem volt egyszerű a sorsolás, mert már az első pillanatban felborult az eltervezett menetrend, de az elhangzott segélykiáltásra - Reniiiii!- hamar jött a segítség és villámsebesen kialakult és elkezdődött  az izgalmas mérkőzések sora. Repültek a dobófák, csattantak és borultak a kubbok, de persze volt nem egy pálya, ahol a kezdés jogát a sikertelen 6 dobás után átadta a kezdőcsapat az ellenfélnek...  
Közben pedig csak jöttek és jöttek a többiek, felállításra kerültek újabb pályák és csak jöttek és jöttek. Hamarosan a kialakult szurkolótáborok is egyre bátrabban buzdították a versenyzőket, vagy éppen jókat nevettek egy-egy félresikerült dobáson.
( Számunkra ) Természetesen a hölgyek és asszonyok ismét kitettek magukért, csodálatos süteményekkel készültek, fánk és rétes illat emelkedett fel, majd az illatot árasztó étkek alámerültek a gyomrokba, hogy jótékony jóllakottságérzéssel töltsék el a harcokban megfáradt játékosokat és szemlélőket...
Rántott húsok, töltött csirkék, sült oldalasok.... na azok nem voltak, ha lettek volna elmarad a játék.

A csaták pedig zajlottak, a küzdelem egyre izgalmasabb lett a csoportokon belül, míg végül a kialakult a csoportokon belüli sorrend! Jöttek az elődöntők és a helyosztók, majd kiderült melyik lesz a két döntős csapat! Ekkor már biztos volt, hogy ismét trónfosztás lesz!

De közben Gyulánk önmagát nem kímélve mászott fára, feszített kötelet, siklott egyik partról a másikra, amíg egy pillanatban a vízben landolt. Hát a Séd nem a Hévízi-csatorna, de hősünk, ha már benne volt akkor már rendesen megfürdött benne, sőt a gyerekek visszatapsolásának és kérésének eleget téve még néhányszor megismételte az előző eseményt! Gyula vitéz a mi hősünk!

De térjünk vissza a döntőre!
A két egymással szemben álló csapat:
  • Hofstetter Hanna / Papp Liza, Végh Blanka, Salamon Bence, Kovács Barnabás
  • Szijjártó Erika, Pék Reni, Szijjártó Áron, Horváth Kristóf

A döntőbe jutásért vívott csaták során az látszott, hogy a gigászi küzdelmet fogunk látni. Aztán elkezdődött a játék és úgy tűnt a későbbi győztes egy sima meccset fog nyerni, de az ellenfél összeszedve minden erejét, koncentráló képességét már-már megfordította a vesztettnek tűnő mérkőzést. De ekkor állítólag a naplemente után növekedésnek induló fű közbeszólt és erősen körbevette az egyik térfélen levő kubbokat és csak a másik térfél kubbjai engedelmeskedtek a dobófák csattanós találatainak. A vesztes szerint csak a tömeg nyomásának engedve - "Menjünk már, mert besötétedik!" - hagyták a győzni a későbbi bajnokot. A természet erejével kiegészülő kubb csapat így behúzta a dicsőséges győzelmet!
      
Az új királyok tehát:
         Hofstetter Hanna / Papp Liza, Végh Blanka, Salamon Bence, Kovács Barnabás

És a díj:

A Kubb Club Vándordíj
 



       


2 megjegyzés:

  1. Mivel a legügyesebb lányok, és a legjobb kubb-dobó ember került a csapatomba, nekem elég volt időnként eltalálnom a célt.
    A vándordíj marad, ugyanis mostantól nekiállunk gyakorolni, amire eddig nem volt idő!
    Akinek megtetszett a díj, egy módon juthat hozzá, ha felveszi a kapcsolatot a P&P Games-el, és készíttet egy másolatot! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát van az a pénz, amiért lehet venni másolatot.

      Törlés