2014. július 21., hétfő

Sporttörténelmet írtak a veszprémi vikingek Berlinben!

Igen, a cím nem kacsa, hanem valóságos sporttörténelmet írtak a veszprémi vikingek a 2014-es berlini Kubb Európa Bajnokságon!

               Az Első Magyar Kubb Egyesület tagjaiból álló Weking elnevezésű csapatunk 9 nemzet, 78 induló csapata között képviselte rendkívül tisztességesen Magyarországot és azon belül Veszprém városát, hiszen a tavaly alapított egyesület tagjai a rendkívül előkelő 18. helyet szerezték meg az erős mezőnyben, ahol többszörös világbajnokok, Európa bajnokok és nemzeti bajnokok vártak ránk kiélezett fogakkal!
             A csoportban rögtön a többszörös világbajnokkal kellett kezdenünk, akiket sikerült meglepni, hiszen méltó ellenfelekként tudtunk tőlük szerezni 2 pontot, sőt volt olyan helyzet, ahol még a nagyobb meglepetés is benne volt, de aztán győzött a versenytapasztalat. A csoportban ezekután pontveszteség nélkül hoztuk a második helyet és az elért eredmény alapján 20. csapatként vártuk a folytatást, ahol aztán jött az Európa bajnok és nem véletlenül lett az, mert esélyt sem adott a csapatunknak.
         Majd sorsolási rendszernek köszönhetően még újabb és újabb rendkívül izgalmas mérkőzések után sikerült megszerezni a 18. helyet a kifejezetten melegnek mondható időben!

Hamarosan jönnek a részletek, képek talán még egy kisfilm is :)

Addig két kép azokról akikre büszkék vagyunk:
Az elnök és a csapat

A Weking a tanúsítvánnyal 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése