2013. július 20., szombat

Beach Kubb Balatonalmádi

Csütörtök délután úgy döntöttünk irány Balatonalmádi, egy találkozó Zolival, majd átmentünk a Wesselényi strandra, ahol a röplabdapálya melletti fagyizónál beszéltünk meg találkozót Barniékkal.
A fagyi nagyon jó szerintem kóstoljátok meg, folyamatosan hozzák a gyári Carte d'or minőséget :),a kiszolgálás pedig nagyszerű, csupa kedves, mosolygós eladó és állítólag a kávé is finom. Na ez volt itt a reklámhelye, remélem néhány ingyen gombócot megér majd....
Aztán pont arra sétáltak a születésnapos Jociék is, ezúton is gratulálunk és már meg is volta  két csapat!
Szóval visszatérve, úgy gondoltuk teszteljük a Kubb készletet a homokban is. Hát tudomásul kell venni, hogy a homok az bizony nem fű. A dobófa leszúr, tolja maga előtt a homokot és volt olyan, hogy a maga előtt tolt homok "hegyet" nekitámasztotta a kubbnak és az meg sem moccant.
Érdekes megtapasztalás volt a kubb átdobása is, ritkán gurult tovább tekerhettük, csavarhattuk, de aztán gyorsan megfejtettük a dolgot és indultak a nagy csaták, amelyekben fölényes döntetlennel emelkedtek egymás mellé a csapatok! 1:1 sajnos a döntőre már nem kerülhetett sor, de legközelebb pótoljuk.
És ezzel megszületett a Beach Kubb :)
Tegnap este Joci felvetette, hogy mi lenne, ha most a Kubb Classic Plus-t vetnénk be, olyan verzióban, hogy nincs torony építés. Hát legyen.!
A helyszínt és az időpontot még egyeztetjük, ha megvan akkor kitolom a blogra és a Facebook oldalra is.
Addig ízelítőül néhány kép, mert Kubbozni szinte mindenhol lehet és érdemes is :)
Neked van már saját Kubb készleted?
Ha van, akkor jó játékot, ha nincs akkor szerintem rendelj közvetelenül a gyártótól, a P&P Games-től e-mailben a  pespgames@gmail.com címen!

Beach Kubb pálya

Akkor ezt most jól becélzom..

Barni kubber koncentrál, a háttérben a fia már temeti a győzelmet..

Kubbok hárman..
 és megérkezett a negyedik is


Figyelj, mert anyád csak egyszer mutatja meg

Hát ezt hívják pazarlásnak, vagy ...

3 megjegyzés:

  1. Azért ha őszinte akarok lenni, nekem tetszett a beach kubb. Lehet gyakorolni a gyors, erős játékot.Alig várom a snow verziót :-)
    .....apropó vasárnap délután nincs senkinek kubb elvonási tünete ????..

    VálaszTörlés
  2. A snow verzió már készülőben van, legalábbis a fa típusát már kiválasztottuk, bírnia kell az extrám időjárást és az Ice Kubbra is megvan már az ötlet. Azon még meg az agyalás, hogy érdesített felület legyen a biztos tapadásért, vagy olajozott a biztos siklásért

    VálaszTörlés
  3. Ma este megvolt a Kubblight Shadow a Beachen, mivel semmi világítás nem volt, a telihold meg kevés volt hozzá, így hát jöhet a Kubb LightYears sorozat is! :)

    VálaszTörlés